מסעדנים מלמדים מסעדנות

תכנית לימודים להכשרת מסעדנים מועברת על-ידי בכירי עולם המסעדות בארץ, בשיתוף איגוד המסעדות ובתי הקפה בישראל. הלימודים בתכנית יעניקו לכם ידע וכלים שיאפשרו לכם הקמה והפעלה מוצלחת של המסעדה אותה חלמתם לפתוח.

כדי להקים מסעדה מצליחה תידרשו ליותר מאשר חלום, אמביציה או כשרון. הקמה וניהול מסעדה דורשים ידע וכלים מעשיים, שהיעדרם הוא מהגורמים המרכזיים לכך שעסקים רבים בענף המסעדנות לא שורדים את שנתם הראשונה.

התכנית להכשרת מסעדנים של שנקר מאפשרת לכם ליהנות מניסיונם של מסעדנים שחתומים על הצלחות, ביניהם כמה מהאנשים שעיצבו את הקולינריה והמסעדנות בישראל.

ההכשרה שתקבלו תקיף את כל השלבים במחזור החיים של מסעדה:

  • תכנון – תלמדו את כל רזי תכנון העסק. החל מתכנון קונספט, דרך תכנון כלכלי ועד תכנון ההקמה.
  • הקמה – תעסקו בכל הסוגיות המורכבות של בינוי מסעדה.
  • ניהול מסעדה – תלמדו על כל מחלקות הניהול של המסעדה: שירות ואירוח, שיווק ופרסום, רכש וקניינות, ניהול כוח אדם, ניהול ריווחיות, עולם הבר והמשקאות ועוד.

הקורס יכלול ביקורים ביקב רמת הגולן, במבשלת בירה, במפעל קליית קפה ובמסעדות מובילות ומפגש עם יזמים ומנהלים מהשורה הראשונה של העשייה הקולינרית המקומית.

מקימי התוכנית:

רונן ארדיטי – לשעבר הבעלים של "בליני" ו"בונגוסטו", כיום מנהל את מסלול לימודי המסעדנות ובמקביל את בית הספר הבינלאומי ליין IWSI המייצג את WSET בישראל. משמש כיועץ בכיר להקמה וניהול פרויקטים בתחום המזון.

אירית שנקר – מחלוצות המסעדות בישראל, לשעבר הבעלים של מסעדת "קרן", מסעדת "דיקסי" ומסעדת "פילדלפיה". מחברת הספר "להיות מסעדנית".

הערות:

במהלך הקורס ייערכו סיורים אשר יתקיימו מחוץ לשנקר ולא בהכרח בימי ושעות המפגשים הרגילים. צוות התכנית יעשה כמיטב יכולתו לתאם סיורים אלו לנוחות הלומדים.

  • בין המרצים והנושאים הנלמדים:

    • דרור ארז (בעלים של רשת ג'מס) – ניהול ובניית מותג.
    • רימון בן יקיר (בעלים של רשת ג'ירף) – מסלול חייו של מסעדן.
    • שף אייל לביא – איך מתכננים תפריט?
    • אודי שמאי (בעלים ומנכ"ל פיצה האט) – ניהול ברשת.
    • אפרת אנזל (אשת תקשורת) – ניהול התקשורת בניו מדיה.
    • אריה אודלר (מבעלי אריה ועומרי-יועצים וכן שותף בלחמנינה) – ניהול פרוייקט בינוי מסעדה.
    • שף יוגב ירוס (בעלים של הוטל דה ויל) – זיקוק מוצר קולינרי; איך משמרים עובדים.
    • סטיבן לובל (בעלים של חברת הייעוץ LTD ושל מסעדת חדר אוכל) – כל מה שאתם צריכים לדעת על שירות.
    • אירית שנקר (הבעלים לשעבר של דיקסי, קרן ופילדלפיה) – איך מנהלים על-פי יעדים מוגדרים.
    • עומרי דוש (מבעלי אריה ועומרי-יועצים, שותף בקפה התחתית, רשת לחמנינה ואולם האירועים בית השמחות) – על תכנון והקמת מטבחים.
    • גל זוהר (מומחה יין DipWSET) – היכרות עם עולם היין.
    • צביקי עשת (בעלים של גרקו, ג'לטריה, ביסטרו גרינברג ופיצה פיצה) – בניית מותגים דרך עיניים אומנותיות.
    • רועי קידר (מנהל הבר אימפריאל) – איך מנהלים בהצלחה את הבר במסעדה.
    • רו"ח טיקו פרנקו – ניהול כלכלי ורווחיות של מסעדות.
    • עו"ד עמית גרוס – דיני עבודה ויחסי עובד-מעביד.

הבוגרים שלנו מספרים על תכנית הלימודים:

מהבלוג

מידע כללי

  • ימים ושעות
    מועדי קורסים קרובים
    9.5.2020
  • משך הקורס

    216 שעות אקדמיות ובנוסף סיורים 

  • קהל היעד

    לאנשים שעבדו בתחום / שיש להם זיקה לנושא ויעברו ראיון קבלה לקורס 

  • מרצים
    בכירי תעשיית המסעדנות והיין בארץ
  • למידע נוסף ולקביעת ראיון קבלה

קורסים נוספים