מסעדנים מלמדים מסעדנות

תכנית לימודים להכשרת מסעדנים מועברת על-ידי בכירי עולם המסעדות בארץ, בשיתוף איגוד המסעדות ובתי הקפה בישראל. הלימודים בתכנית יעניקו לכם ידע וכלים שיאפשרו לכם הקמה והפעלה מוצלחת של המסעדה אותה חלמתם לפתוח.

כדי להקים מסעדה מצליחה תידרשו ליותר מאשר חלום, אמביציה או כשרון. הקמה וניהול מסעדה דורשים ידע וכלים מעשיים, שהיעדרם הוא מהגורמים המרכזיים לכך שעסקים רבים בענף המסעדנות לא שורדים את שנתם הראשונה.

התכנית להכשרת מסעדנים של שנקר מאפשרת לכם ליהנות מניסיונם של מסעדנים שחתומים על הצלחות, ביניהם כמה מהאנשים שעיצבו את הקולינריה והמסעדנות בישראל.

ההכשרה שתקבלו תקיף את כל השלבים במחזור החיים של מסעדה:

  • תכנון – תלמדו את כל רזי תכנון העסק. החל מתכנון קונספט, דרך תכנון כלכלי ועד תכנון ההקמה.
  • הקמה – תעסקו בכל הסוגיות המורכבות של בינוי מסעדה.
  • ניהול מסעדה – תלמדו על כל מחלקות הניהול של המסעדה: שירות ואירוח, שיווק ופרסום, רכש וקניינות, ניהול כוח אדם, ניהול ריווחיות, עולם הבר והמשקאות ועוד.

הקורס יכלול ביקורים ביקב רמת הגולן, במבשלת בירה, במפעל קליית קפה ובמסעדות מובילות ומפגש עם יזמים ומנהלים מהשורה הראשונה של העשייה הקולינרית המקומית.

מקימי התוכנית:

רונן ארדיטי – הקים וניהל עסקי מזון רבים, ביניהם מסעדת ״בליני״, קפה "בונגוסטו", מסעדת "לוקאס" ועוד. ממקימי השלוחה המקומית של בית-הספר הלונדוני ליין Wset. שימש במשך שנים כמנכ"ל איגוד המסעדות.

אירית שנקר – מחלוצות המסעדות בישראל, לשעבר הבעלים של מסעדת "קרן", מסעדת "דיקסי" ומסעדת "פילדלפיה". מחברת הספר "להיות מסעדנית".


הערות:

במהלך הקורס ייערכו סיורים אשר יתקיימו מחוץ לשנקר ולא בהכרח בימי ושעות המפגשים הרגילים. צוות התכנית יעשה כמיטב יכולתו לתאם סיורים אלו לנוחות הלומדים.

  • בין המרצים והנושאים הנלמדים:

    • דרור ארז (בעלים של רשת ג'מס) – ניהול ובניית מותג.
    • רימון בן יקיר (בעלים של רשת ג'ירף) – מסלול חייו של מסעדן.
    • שף אייל לביא – איך מתכננים תפריט?
    • אודי שמאי (בעלים ומנכ"ל פיצה האט) – ניהול ברשת.
    • אפרת אנזל (אשת תקשורת) – ניהול התקשורת בניו מדיה.
    • אריה אודלר (מבעלי אריה ועומרי-יועצים וכן שותף בלחמנינה) – ניהול פרוייקט בינוי מסעדה.
    • שף יוגב ירוס (בעלים של הוטל דה ויל) – זיקוק מוצר קולינרי; איך משמרים עובדים.
    • סטיבן לובל (בעלים של חברת הייעוץ LTD ושל מסעדת חדר אוכל) – כל מה שאתם צריכים לדעת על שירות.
    • אירית שנקר (הבעלים לשעבר של דיקסי, קרן ופילדלפיה) – איך מנהלים על-פי יעדים מוגדרים.
    • עו"ד יצחק לב - הסכמי שותפים והסכמי שכירות.
    • יורם אלמוג – יועץ בכיר לניהול מסעדות. מתמחה בייעול תהליכי משלוחים ופאסט פוד.
    • שחר בוהדנה – בעלים של חברת המיתוג והפרסום המטבחון – מיתוג וזיקוק קונספט להקמת מסעדה.
    • אירמה כראל – בעלים ומנכ"ל של חברת סימון כראל אדריכלים – רישוי עסקים.
    • עו"ד יצחק לב - הסכמי שותפים והסכמי שכירות.

הבוגרים שלנו מספרים על תכנית הלימודים:

מהבלוג

מידע כללי