מסעדנים מלמדים מסעדנות
תכנית לימודים להכשרת מסעדנים מועברת על-ידי בכירי עולם המסעדות בארץ, בשיתוף איגוד המסעדות ובתי הקפה בישראל. הלימודים בתכנית יעניקו לכם ידע וכלים שיאפשרו לכם הקמה והפעלה מוצלחת של המסעדה אותה חלמתם לפתוח.
כדי להקים מסעדה מצליחה תידרשו ליותר מאשר חלום, אמביציה או כשרון. הקמה וניהול מסעדה דורשים ידע וכלים מעשיים, שהיעדרם הוא מהגורמים המרכזיים לכך שעסקים רבים בענף המסעדנות לא שורדים את שנתם הראשונה.
התכנית להכשרת מסעדנים של שנקר מאפשרת לכם ליהנות מניסיונם של מסעדנים שחתומים על הצלחות, ביניהם כמה מהאנשים שעיצבו את הקולינריה והמסעדנות בישראל.
ההכשרה שתקבלו תקיף את כל השלבים במחזור החיים של מסעדה:
- תכנון – תלמדו את כל רזי תכנון העסק. החל מתכנון קונספט, דרך תכנון כלכלי ועד תכנון ההקמה.
- הקמה – תעסקו בכל הסוגיות המורכבות של בינוי מסעדה.
- ניהול מסעדה – תלמדו על כל מחלקות הניהול של המסעדה: שירות ואירוח, שיווק ופרסום, רכש וקניינות, ניהול כוח אדם, ניהול ריווחיות, עולם הבר והמשקאות ועוד.
הקורס יכלול, בין השאר, ביקורים ביקב רמת הגולן, במבשלת בירה, במפעל קליית קפה ובמסעדות מובילות; מפגש עם יזמים ומנהלים מהשורה הראשונה של העשייה הקולינרית המקומית.
מקימי התוכנית:
רונן ארדיטי – הקים וניהל עסקי מזון רבים, ביניהם מסעדת ״בליני״, קפה "בונגוסטו", מסעדת "לוקאס" ועוד. ממקימי השלוחה המקומית של בית-הספר הלונדוני ליין Wset. שימש במשך שנים כמנכ"ל איגוד המסעדות.
אירית שנקר – מחלוצות המסעדנות בישראל, לשעבר הבעלים של מסעדת "קרן", מסעדת "דיקסי" ומסעדת "פילדלפיה". מחברת הספר "להיות מסעדנית".
הערות:
במהלך הקורס ייערכו סיורים אשר יתקיימו מחוץ לשנקר ולא בהכרח בימי ושעות המפגשים הרגילים. צוות התכנית יעשה כמיטב יכולתו לתאם סיורים אלו לנוחות הלומדים.
-
בין המרצים והנושאים הנלמדים:
- אירית שנקר (בעלים לשעבר של דיקסי, קרן ופילדלפיה) – ניהול ע"פ יעדים ומדדים.
- רימון בן יקיר (ממקימי רשת ג'ירף) – מסלול חייו של מסעדן.
- שף אייל לביא – עקרונות בתכנון ובניית תפריט נכון.
- אודי שמאי (בעלים ומנכ"ל פיצה האט) – ניהול ברשת.
- אפרת אנזל (אשת תקשורת) – ניהול תקשורת בדיגיטל ובמדיות חברתיות.
- אריה אודלר (שותף באריה ועומרי-יועצים וברשת לחמנינה) – עקרונות בתהליך פרוייקט בינוי מסעדה.
- שף יוגב ירוס – זיקוק מוצר קולינרי ושימור עובדים.
- סטיבן לובל (בעלים של חברת הייעוץ LTD) – כל מה שאתם צריכים לדעת על שירות.
- עו"ד יצחק לב - הסכמי מייסדים והסכמי שכירות.
- יורם אלמוג (יועץ בכיר לניהול מסעדות) – ייעול תהליכי משלוחים ופאסט פוד.
- שחר בוהדנה (בעלים של חברת המיתוג והפרסום קרפט קוספטס) – מיתוג וזיקוק קונספט להקמת מסעדה.
- אירמה כראל (בעלים ומנכ"ל של חברת סימון כראל אדריכלים) – רישוי עסקים.
- אריק שולמן (בעלים של שולמן אסטרטגיה) - יזמות קולינריות ואסטרטגיה עסקית.
- תומר טל (שף ושותף בג'ורג' וג'ון).
הבוגרים שלנו מספרים על תכנית הלימודים:
קורסים נוספים
מידע כללי
-
ימים ושעותמועדי קורסים קרובים23.12.2024 | רמת גןימי שני בין השעות 15:00-20:45
-
משך הקורס
240 שעות אקדמיות (כולל סיורים)
-
קהל היעד
לעובדים בתחום בכל התפקידים (פלור, מטבח, בר, ניהול) / למעוניינים להקים מסעדה או עסק אחר בענף ההסעדה / למנהלים הרוצים להעמיק את הידע / לעסקים המעוניינים להשקיע בעתודה ניהולית. המועמדים יעברו ראיון קבלה לקורס.
-
מרציםרונן ארדיטי / אירית שנקר / יורם אלמוג / דוד קישקה / סטיבן לובל / אירמה כראל / שחר בוהדנה / אריק שולמן , ומרצים נוספים, בהם בכירי תעשיית המסעדנות בארץ