אירית שנקר

מחלוצי ענף המסעדנות בארץ. הקימה וניהלה את מסעדת דיקסי, את מסעדת קרן (בשיתוף עם השף חיים כהן) ועוד מסעדות רבות אחרות. עסקה, בין השאר, בייבוא יינות ובמגוון מיזמים חברתיים. יסדה יחד עם רונן ארדיטי את תוכנית לימודי המסעדנות של שנקר.

בשנת 2017 הוציאה לאור את ספרה "להיות מסעדנית" בו היא מספרת על המסלול הארוך שעברה בתחום, ממלצרות בבית קפה ועד ליזמות וניהול של מסעדות מצליחה, לצד סיפור המהפכה הקולינרית שעברה ישראל ב-40 השנים האחרונות.

כיום שותפה עם איתן תגר ב"ויאכלו", חברה שמתמחה בליווי יזמים שאינם מתחום המזון (רשויות, מתכננים, מרכזים מסחריים, בנייני משרדים ועוד) בתכנון והקמה של פתרונות הסעדה מותאמים לקהלים אותם הם משרתים, תוך שילוב של מוטיבים חברתיים וסביבתיים.