משפחת שנקר משתתפת בצער המשפחות השכולות ומאחלת החלמה מהירה למשפחות הפצועים, ומייחלת לחזרת החטופים והשבויים לביתם.

לימודי אוצרות – לא רק תערוכות במוזיאון

לימודי אוצרות יעניקו לכם ידע, כלים ומיומנויות שיאפשרו לכם לאצור תערוכות, אבל זה רק חלק מהעניין. האוצרות במידה רבה קשורה לעיסוק בתוכן; לא רק לבחירה בעבודות, אלא בעיקר לאופן ההצגה שלהן, כפרטים וכמכלול. לא רק בתערוכות, אלא במגוון רחב של במות ופורמטים.

גלית גאון, ראש התוכנית ללימודי אוצרות בעיצוב, מגדירה את האוצרות כ"כלי עבודה שמאפשר עריכה מקצועית, התבוננות ובעיקר בחירה של המסר שאנחנו רוצים להעביר". אוצרות טובה, היא מסבירה "תסתכל על המצאי הקיים, תוציא את הדברים הטובים ביותר, ותגיד משהו חדש".

האוצרות בת-ימינו לא לא מוגבלת למוזיאון או לגלריה, ותערוכות הן רק אחד התוצרים שלה. היא נדרשת להתמודד עם סוגים שונים של פורמטים וטכנולוגיות, ויש בה מרכיבים של יזמות, הפקה, שיווק ומיתוג, פיתוח תוכן ופיתוח ממשקים (עיצוב, תאורה, צבע, טיפוגרפיה, פסקול).

תערוכות מתקיימות היום לא רק במוזיאונים וגלריות, אלא גם בשטחים פתוחים ואזורים ציבוריים כמו תחנות רכבת, פארקים, שדרות וכיכרות. עבודת האוצר גולשת לעיתים קרובות גם לפורמטים דיגיטליים, כמו אתר אינטרנט, חשבון אינסטגרם, או מצגת שמלווה עבודה או שהיא עצמה העבודה.

מור שילוני, מעצבת תעשייתית ובוגרת המחזור הראשון של לימודי אוצרות בעיצוב בשנקר: "הלימודים הביאו אותי להבין שהתפקיד של אוצרות הוא בעצם לתת איזשהו מבט-על על כל מה שמתרחש בזירה מסוימת ובתרבות מסוימת, בנקודת זמן נתונה".

לדבריה, לצד השינוי באופן החשיבה, הלימודים בתוכנית פתחו לה ולשאר המשתתפים עולמות שלמים של אפשרויות, לשימוש בפורמטים שונים וליזמות שקשורה לעיצוב.

פורסם ע"י שוקי בתאריך 26/9/2018

יסודות האיור עם עמוס אלנבוגן (אונליין)

עיצוב

קורס האיור הנחשב של שנקר, בהנחיית עמוס אלנבוגן, עכשיו בגירסת אונליין שתאפשר לכם ללמוד מהסלון או במרפסת

12 מפגשי אונליין (זום) בני שעתיים מלאות כל אחד.