משפחת שנקר משתתפת בצער המשפחות השכולות ומאחלת החלמה מהירה למשפחות הפצועים, ומייחלת לחזרת החטופים והשבויים לביתם.

אבא מבשל: ספר מתכונים מאוייר לאבות וילדיהם

פרוייקטי גמר הם הזדמנות להביא לידי ביטוי את מה שלמדתם בקורס, את הכישרון שהבאתם אתכם אליו, ולפעמים גם לתרום משהו לקהילה. ספר המתכונים "אבא מבשל" מדגים את זה בחן רב

יקי סיצ'נקו (41), מבוגרי המחזור האחרון של קורס פוטושופ, AI ותוכנות אדובי, הוא היוצר של הפרויקט "אבא מבשל". מדובר בספר מתכונים מאויר בן 10 עמודים, ובו מתכונים פשוטים שמתאימים לאבות שרוצים לבלות במטבח עם ילדיהם. 

אבא מבשל, ספר המתכונים של יקי סיצ'נקו

בהקדמה לספר הוא כותב:  

"אבהות היא הרבה יותר מתפקיד – היא דרך חיים. היא מתחילה ברגעים הקטנים: להכין לילד סנדוויץ’ בבוקר, לחתוך פירות אחרי בית ספר או להפתיע בארוחת ערב פשוטה. האוכל הופך לשפה של אהבה, גשר שמחבר בין דורות ומרחב של צחוק, בלגן וחיבוקים".

"ספר מתכונים זה מוקדש לכל האבות שמבינים כי מטבח הוא לא רק מקום של סירים ותבלינים, אלא גם מקום שבו נבנים זיכרונות ילדות, רגעי קרבה ותחושת בית אמיתית".

מתכון לפנקייק, מתוך הספר "אבא מבשל"

בתחילת המלחמה יקי עשה מילואים במשך כמה חודשים, והוא מספר שמה שהיה הכי חסר לו הן הארוחות עם הבת שלו. את ספר המתכונים הוא יצר כפתרון עבור מילואימניקים שחוזרים הביתה ורוצים לבלות זמן איכות בפעילויות משותפות עם הילדים - רצוי כאלה שלא קשורות לנהיגה. 

"כבר בשיעור הראשון רועי (המרצה) אמר לנו לנסות לחשוב על פרויקט שיתמקד בנושא שקרוב ללבנו וגם יכוון ללקוח או לקהל מוגדר. חשבתי על זה שאין דבר שמחבר יותר מאוכל, ושאני רוצה לקחת את זה למקום חם, מקשר ואוהב – משפחה. ואז הכל התחבר". 

התוצאה היא ספרון חמוד ויפה, עמוס בטיפים, עצות, תובנות וחידודים. המתכונים פשוטים – אומלט, פנקייק, "משה בתיבה", פסטה. המטרה, כפי שמוסבר גם בספר, היא לא להפוך לשפים ולא להכין ארוחות גורמה, אלא להפיק את המקסימום מהבילוי המשותף עם הילדים במטבח.

מתוך "אבא מבשל". נוצר עם כלי AI ועומד ב-Adobe InDesign

את הפרויקט יקי יצר בליווי של רועי, שהדגים לו כמה טכניקות והראה לו קטלוגים וספרי מתכונים של שפים. את האיורים והתמונות הוא יצר בכלי ה-AI מידג'רני (Midjourney), בעזרת פרומפטים שיצר ב-ChatGPT. האינטגרציה עם הטקסטים התבצעה ב-Adobe InDesign. התוצאה, כפי שתראו, מרשימה ומקצועית.

עוד משהו שהיה חשוב ליקי לומר: "תודה ענקית למרצים קטי, מלי ורועי. הם עשו עבודה נהדרת והייתה זכות גדולה ללמוד אצלם. מלבד ההעברה המצוינת של החומר, הם ליוו אותנו בצורה שהייתה לא רק מקצועית אלא גם גרמה לנו להיכנס לתחום באהבה, וזה ערך מוסף ענק. הם גם תרמו לנו טיפים להתנהלות עסקית נכונה, שזה לא פחות חשוב".

עם הידע והניסיון שרכש בקורס, יקי החליט לצאת לדרך חדשה כעצמאי. תוכלו לראות עוד עבודות מוצלחות שלו בגלריה המתעדכנת של עבודות הבוגרים בתחתית דף הקורס. בהצלחה יקי!

"אבא מבשל – מתכונים להישרדות במטבח"
 

פורסם ע"י שוקי בתאריך 15/9/2025

קורס AI: בינה מלאכותית ליצירת תכנים ויזואליים (אונליין)

עיצוב

בואו להכיר את הכלים והשיטות שיהפכו את הרעיונות שלכם לתמונות AI מהוקצעות

שישה מפגשים בני 4 שעות אקדמיות כל אחד, סה״כ 24 שעות אקדמיות