פתיחת מסעדה: לומדים לעשות את זה נכון

"בארץ 90% מהמסעדות נסגרות, כי אנשים שיש להם חלום וקצת כסף חושבים שזה מספיק. זה לא עובד ככה. פתיחת מסעדה היא משימה מורכבת ומסעדנות היא מקצוע לכל דבר. כמו שיש עורכי דין שהולכים ללמוד משפטים, מי שרוצה להיות מסעדן צריך ללמוד את המקצוע".

את הדברים האלה אומר דוד פנחסוב, בוגר לימודי מסעדנות בשנקר שכיום מנהל את מסעדת קינג ג'ורג' בהרצליה. הוא הגיע לשנקר אחרי שכבר עבד שנתיים כמנהל משמרת במסעדת ג'פניקה בבת-ים, ובנקודה מסוימת הגיע למסקנה ש"זה מה שאני רוצה לעשות בחיים".

דוד פנחסוב על פתיחת מסעדה

"מה שמיוחד בשנקר זה הליווי הצמוד", הוא מספר. "גם צוות המרצים מקצועי מאד, ובאופן כללי זו תוכנית שנותנת לך את כל הכלים האפשריים לקחת את החלום לשלב הבא".

"אתה לומד איך ניגשים לכל הדבר הזה, איך מתחילים לפתוח מסעדה, לאן הולכים, עם מי מתייעצים". הוא מדגיש את היתרון החשוב בכך שלצד הלימודים התיאורטיים ישנם גם לימודים מעשיים, כולל ביקורים בבתי עסק בענף.

"ראינו איך מסעדות עובדות, מהפלור וגם מאחורה. זה חלק חשוב בעניין – אתה רואה איך עובדים ולומד מאחרים. כך אתה יכול לאסוף יחד את הדברים הקטנים שמתאימים וליצור משהו משלך".

שאלנו אותו האם הוא מרגיש שהלימודים שינו אותו. דוד חייך ואמר שהשינוי הגדול הוא ש"אני לא מפחד להיכנס לעולם הזה. אני כבר לא המישהו הזה שהגיע ממסעדה קטנה בבת ים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *