עושים בית-ספר לסאונד

אנחנו תמיד שואפים לטוב ביותר, אבל התוכנית ללימודי סאונד והפקה היא אחד המקרים בהם יש הסכמה די גורפת שהצלחנו להגיע לשם. אם סאונד הוא החלום שלכם – זה המקום להגשים אותו.

בקרוב ייפתח המחזור השביעי של התוכנית ללימודי סאונד שלנו, תוכנית יחידה מסוגה שהיא פרי שיתוף פעולה עם אולפני פלוטו, אולפן הקלטות שנחשב לטוב והמתקדם ביותר בארץ.

לימודי סאונד באולפני פלוטו

מדובר בלימודים שאורכים כשנתיים (יומיים בשבוע), ובסיומם התלמידים מצויידים בכלים שמאפשרים להם להשתלב כאנשי סאונד בתעשיית המוזיקה, ברדיו ובטלוויזיה, בתיאטרון ובקולנוע.

הלימודים מתקיימים בקומפלקס של אולפני פלוטו, עם צוות הוראה שכולל מקצוענים מהשורה הראשונה, שעבדו עם כמה מהשמות הגדולים במוזיקה בארץ ובעולם – לרבות אביב גפן, עידן רייכל, שלום חנוך, יהודית רביץ, יהודה פוליקר, בלייר, רוברט פלאנט ואפילו דיוויד בואי.

עודד חי, מנהל המחלקה ללימודי חוץ בשנקר: "כשהחלטנו לפתוח תוכנית ללימודי סאונד היה ברור לנו שהיא חייבת להיות בשיתוף עם אולפן. שהלימודים, בוודאי החלק המעשי שלהם, חייבים להתקיים בסביבה אמיתית של אולפן הקלטות".

"מהבחינה הזו פלוטו נתגלו כשותפים אידיאליים, שמספקים לא רק את התשתיות, הציוד והידע, אלא גם את האווירה היומיומית של היצירה, שבעינינו היא חלק בלתי נפרד מהעניין".

פלוטו-שנקר. בית הספר לסאונד הטוב בישראל

הלימודים מקיפים טווח רחב של נושאים רלוונטיים, שחלקם הגדול לא קיים בקורסי סאונד הנלמדים במקומות אחרים – החל מהרקע הטכנולוגי, דרך העבודה עם ציוד אנלוגי לצד הכלים הדיגיטליים, הקניית ידע חיוני באלקטרוניקה ותחזוקת ציוד, הגברה, עיצוב סאונד, מאסטרינג, מיקסים, הפקה, פוסט פרודקשן ועוד ועוד.

התוכנית כוללת, בין השאר, כ-350 שעות של עבודה מעשית וסטאז' שמתחיל כבר במהלך הלימודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *