לומדים לעצב תיקים

תמיד אהבת תיקים וחלמת לעצב אותם בעצמך? הקורס המקצועי והמקיף של המחלקה ללימודי חוץ בשנקר יאפשר לך להגשים את החלום זה. הקורס הקרוב ייפתח ב-28 לאוקטובר 2016.

קורס עיצוב תיקים של המחלקה ללימודי חוץ בשנקר, מתקיים בכל שנה מאז 2011. הוא מועבר על-ידי רותי ארז סאמט, מעצבת ומורה מנוסה, בוגרת המחלקה לצורפות ואביזרי אופנה בבצלאל (1996), שעבדה בתעשיית האופנה באיטליה וכיום בעלת מותג עצמאי.

מטרת הקורס היא להקנות ידע בתפירה ובניית תיקים, הבנת מבני תיק בסיסיים והיכולת להתאים גזרה לתיק לפי סקיצה אישית, כבסיס להמשך עבודה עצמאית. פרט לצדדים הטכניים, מועברים לסטודנטים גם תכנים תאורטיים הנוגעים להתפתחות הצורנית, החומרית, השימושית והעיצובית של תיקים לאורך ההיסטוריה ועד היום.

קורס עיצוב תיקים 2016, קולאז'

הסטודנטים יעבדו עם בדים ממגוון סוגים וילמדו שיטות שונות לתפירת תיקי בד, סוגי חיזוקים פנימיים שונים, דרכי סגירה מגוונות (שרוך משיכה, מגנט, רוכסן, פלפ/קלאפה), שילוב אביזרי מתכת שונים (מגנט נגלה ונסתר, לחצניות, לולאות) תפירת כיסים פנימיים וחיצוניים והכנה ושילוב של מגוון רצועות.

הקורס מתקיים בקבוצה קטנה (10-13 סטודנטים) עם הדרכה ותשומת לב אישית לכל תלמיד בכל שלב, והכל באווירה נינוחה ונעימה בחלל מצויד היטב.

• במהלך הקורס כל תלמיד מכין 4-5 תיקים מסוגים ובדים שונים לפי בחירתו.
  • התפירה בשיעורים מתבצעת על מכונות תפירה תעשייתיות.
  • במסגרת הקורס ניתנים שיעורי בית ולכן על כל משתתף להחזיק מכונת תפירה בביתו.

הקורס מתאים לתופרים ותופרות מתחילים ומנוסים המבקשים להתמחות בתחום התיקים. הוא אורך 16 פגישות בנות 5 שעות אקדמיות כ"א, פעם בשבוע ביום שישי בשעות 9:00-13:15. סך-הכל 80 שעות אקדמיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים